Zondagmiddagbeslommeringen

Nu ik weer een beetje bijgekomen ben van de vaccinaties, is het tijd voor de echte voorbereidingen! We hebben nog zo veel spulletjes nodig, dat we begonnen zijn met een “Ik ga naar Cuba en ik neem mee” lijstje. Lijstjes maken – en vooral het doorstrepen van dingen – is ook wel een soort van hobby.

De belangrijkste keuze moet ik zelf maken: welk type Moleskine mag mee als reiscoolbook. Een grote, een kleine, zwaar papier, licht papier, veel pagina’s, weinig pagina’s, moeilijk, moeilijk! Een beslissing heb ik al genomen, het wordt een grote. Ik wil ruimte vrij houden om als ik weer terug ben er een berg foto’s tussen te plakken. Dus waarschijnlijk wordt het ook een boekje met veel pagina’s, zodat ik er een aantal bladzijdes uit kan snijden om de dikte in bedwang te houden. Of ik neem een dunne, zodat dat niet hoeft.

Zucht. Ik kan gewoon niet kiezen. Ze hebben er gewoon teveel! Ik kan wel een dingetje beloven, als ik terug ben, scan ik de mooiste pagina’s in. Eindelijk weer eens papieren coolbook op het digitale coolbook, daar ben ik het tenslotte allemaal om begonnen.