Reporting from het UMC

“Een patient! Een patient!”

Kom ik gisteren keurig netjes om 11 uur aan in het ziekenhuis, blijkt er uiteraard nog geen plek te zijn. Er was wel een bedje voor me gereserveerd, alleen lag daar nog iemand in die nog geen zin had om naar huis te gaan. Even een uurtje hangen in de wachtkamer. En toen nog een uurtje hangen in een ander kamertje. En toen kwamen ze toch maar vast het infuus met prut doen, want anders ging het wel heel lang duren en kon het misschien niet meer die dag. Ja doei! Hang het er maar in.

En dat was het voor die dag. Een half uurtje! De rest van de tijd hang ik dus een beetje rond in het ziekenhuis (veel rondlopen, moet van mijn moeder), lees ik braaf mijn boek, kijk Lost op DVD en leef me uit met het bezoek.

Vandaag is hetzelfde verhaal, alleen kwamen ze om 8 uur al met het infuus, en dus was ik om 9 uur klaar en klaarwakker en had ik eigenlijk wel kunnen gaan werken, ware het niet dat er zo’n ding in mijn arm zit. Ze hebben ook maar besloten om morgen vast de chemo te starten, zodat ik die avond of vrijdagmorgen al weer naar huis kan. Gaat goed zo!

Anyway, nu zit ik gezellig met broertje (apie heeft een dagje vrij genomen om me gezelschap te houden) op zijn vroegere werkplek in het studielandschap van het ziekenhuis een beetje te computeren, want in tegenstelling tot in het patienteninternetcafe staat hier de connectie wel gewoon helemaal open en kan ik dus ook gewoon posten op mijn eigenste website.

Het gaat vooralsnog allemaal erg goed dus en we zien wel wat de chemo morgen brengt. Ik heb alleen wel het idee dat ik stiekem toch een beetje dikke kop krijg…heus niet leuk!

PS Alies: heb je al kaartjes met elastiekjes gemaakt voor het grote ‘Jane en John Doe’avontuur?

PS Ik heb drie rolstoelen klaar staan voor de grote race van vanavond, toeschouwers zijn vanaf half 8 welkom op D2 West!

4 Comments

  1. Jij denkt natuurlijk weer alles sneller te kunnen doen dan een normaal mens, maar dat gaat met die soep niet lukken hoor!
    Ik zal er in ieder geval heeeel hard aan trekken.Tot gauw…Ineke.

  2. Oooh! En wij ons maar zorgen maken! 😉

    Maareh; doe maar rustig aan met zorgen dat je snel weer op HQ kan zijn. Desnoods ga ik gewoon een beetje front-enden… that could be fun 😉 Tabellen zijn mijn vriend!

  3. haaai,
    de labels en elastiekjes liggen hier stapels hoog te wachten tot ze een grote teen toegewezen krijgen. Ziekenhuishumor, da best. Enneh laat je niet verdoven, voor je het weet, heb je een tattoo!!

Comments are closed.