Licht in de duisternis

Mijn werk is gelegen aan de prachtige Kanaalweg waar je met de auto lekker hard overheen kan scheuren, omdat er toch bijna niemand is. Daardoor is het voor mij als eenzaam fietsertje vooral ’s avonds levensgevaarlijk, zeker nu het al vroeg donker wordt. Dus had ik besloten om op mijn vrije dag zowel mijn eigen fiets als die van vriendje te voorzien van licht. Zowel voor- als achterlicht op allebei onze fietsen hebben om de een of andere reden de zomer niet overleefd namelijk.

Maar eerst naar de stad voor een beetje shoppen alwaar ik bij de Halfords alsvast een twee voorlichten kocht. De achterlichten hadden alleen nieuwe batterijen nodig. Dacht ik.

Eenmaal thuis snel mijn voorlicht gemonteerd en mijn achterlicht voorzien van batterijen. Helemaal goed! Toen het voorlicht van vriendje vervangen. Ook geen probleem. Alleen zijn achterlicht deed zelfs met nieuwe batterijen helemaal niks. Lampjes stuk. Vervelend. Dus sprong ik op de fiets naar het Smaragsplein om bij de fietsenmaker aldaar een nieuw achterlicht te kopen. Is hij gewoon dicht op woensdag! Nou ja. Dan maar naar de fietsenmaker op de Rijnlaan. Ook dicht op woensdag! Toen had ik bijna geen zin meer, want de volgende fietsenmaker is best ver weg en ik vreesde dat die ook dicht was. (Ik vermoed inmiddels een fietsenwinkel-complot.) Gelukkig is de Praxis wel altijd open, dus uiteindelijk heb ik daar alsnog mijn slag kunnen slaan en na nog een boel prutsen om het goedkope kreng te monteren is het nu eindelijk gelukt.

Wij zijn klaar voor de herfst!

10 Comments

 1. Hoezo ver? Als je Westerkade opgaat en dan aan einde rechtsaf (Gansstraat) heb je ook ook nog fietsenmaker “Bike Man”, en dan ook nog eentje in de Twijnstraat.

  Da’s niet veel verder dan Smaragdplein 😀

 2. …oh en absoluut vanaf Smaragdplein dichterbij dan de Praxis 😀 (Briljantlaan op, spoor onderdoor, 3e links op de Albatrosstrraat).

 3. …voor de triple-post…. Maar vanaf de Rijnlaan natuurlijk niet meer, tenminste, als die fietsenmaker aan de ‘verre kant’ zit.

 4. Bike Man! Die was ik vergeten! Maar daar kan ik echt niet heen, die is eng 🙂 En bij Ko’s fietsenzaak op de Jutfaseweg hadden ze trouwens ook niks.

 5. Je hoeft niets mee te nemen hoor, alles werkt nu (alles hier is nu ook LED)! Maar ik zoek nog wel een nieuw nieuw zadel! Want mijn nieuwe is geen succes. Pijn!

  Enne Mati, fietsen is goed voor je! Krijg je strakke billen van 🙂

 6. Ik fiets ook wel… alleen dan op de spinbike in de woonkamer als Laura slaapt. Want het is hier of te heet om te fietsen en teveel UV straling, of Laura wil na 5 minuten al niet meer, of er zijn gewoon te veel heuvels.
  En voor de rest neem ik gewoon de auto. Ook al omdat onze dichtsbijzijde aktiviteit toch wel eventjes een kleine 10km verderop is!

Comments are closed.