Voorbereidingen

We zijn Ik ben druk plannen aan het maken voor het klussen in het nieuwe huis (je moet wat als je nog heel veel nachtjes moet slapen voor je erin kunt) en zo nu en dan krijg je tips waar je echt wat aan hebt.

In de tussentijd kun je ook nog even wat vriendschappen proberen te sluiten met mensen die handig en werkloos zijn. Die zijn goud waard.

Handige tip toch?

5 Comments

 1. Hmmm. net m\’n appartement opgeknapt. Volgorde van muren verven: (gedeeltelijk pas achteraf uitgevogeld 🙂

  1. Met rubber-achtige kit spleten tussen plinten en muren dichten.

  2. Grootste gaten vullen met poeder-pakken alabastine (tubes duurder voor de hoeveelheid die je nodig hebt)

  3. Latexen :). Als er maffe kleuren op de muren zitten, of iemand een emmer-met-blauwe-verf-tegen-de muren-kwakken een slimme manier van schilderen vond, gebruik dan een goed dekkende latex.

  4. Plamuren van mini-gaatjes. Als het beton van je mur en (geen idee wat voor\’n muren jij hebt, huisje zag er uit alsof het wat anders in elkaar geklust is als een flat 😉 eruit ziet alsof iemand er met een rietje belletjes in heeft lopen blazen. Hier is ook die alabastine weer handig voor. Reden om het *na* het latexen te doen is dat de plamuur prima overschilderbaar is, en het latexen zelf ook al veel gaatjes dichtmaakt.

  5. Muurverf. Harige grote rollers op stokken, en harige kleine rollers voor langs de randjes. Van te voren aftapen met schildersafteepspul, en hopen dat je gelatexde plafond niet in stukjes naar beneden komt als je de tape er weer afhaalt. Tape niet langer op 1 plek laten zitten dan een paar dagen, wordt anders vooral op hout lastiger om er af te halen. Plastic afdekzijltje over de vloer is ook fijn, maar is niet erg sterk, en met je roller door de verfbakken heen en weer gaan scheurt soms dat zijl. Wat kranten onder de verfbakken lost dat probleem op.
  Dat was het wel :). Mooi. Wou het al een keer opschrijven om zelf te onthouden, is nu gebeurt :).

Comments are closed.