Oogst

Het leek wel alsof het er nooit van ging komen. De tomaatjes en pepers waren groen en bleven groen. Tot ik terug kwam van vakantie; er kon geoogst worden! De opbrengst pepers is enorm, heeft iemand misschien een recept om zelf sambal te maken?


Toen was het tijd om de pindaplant uit de grond te trekken, en zowaar, tussen de wortels groeien de pinda’s. Ik moet ze nog wel roosteren, maar het schijnt dat je ze dan gewoon kunt opeten. Denk dat ik er ook weer eentje in de grond stop, gewoon om te kijken wat er gebeurt. Het zijn echt hele leuke plantjes namelijk!De tomaatjes mogen nog even blijven hangen en ik hoop dat er nog een klein beetje zon komt, want dan heb ik er komende week precies genoeg voor een kleine tomaatjes salade.

Ondertussen maken we wilde plannen voor wat we komend voorjaar met de tuin gaan doen. De schuur moet eruit, een lounge terras erin, en uiteraard wil ik ook wel weer het een en ander laten groeien, bij voorkeur makkelijke, eenvoudige groentedingetjes en of een boel kruiden. Suggesties? Alles is goed behalve courgette (juk!)!

2 Comments

  1. En supermakkelijk! Ik kreeg deze als plantje, maar het schijnt dat je een (ongeroosterde uiteraard) pinda gewoon in een pot kunt doen en dat je dan na slechts 12 weken alweer kunt oogsten.

    Het zijn bovendien hele leuke plantjes om te zien!

Comments are closed.