Middernachtelijke schoonmaak

Vannacht was weer zo’n hopeloze slapeloze nacht. Ik had natuurlijk weer Criminal Minds zitten kijken vlak voor het slapen gaan en dat is niet goed voor je nachtrust. Daarnaast heb ik gedoe met mijn webhosting en moest ik ook daar uren over nadenken.

Het probleem is dat ik een bepaalde WordPress plugin wil gebruiken, maar die werkt alleen onder PHP5. Mijn site draait nog op PHP4 en dan krijg je een foutmelding. Als je een oudere versie installeert van de plugin zou het allemaal wel moeten werken, maar helaas, ook dan krijg ik een foutmelding. Een andere, dat dan weer wel. Beetje frustrerend, want ik kan geen enkele andere plugin vinden die ook maar een beetje doet wat deze kan.

De oplossing zit hem in het switchen van Payment Plan bij mijn hostingprovider. Ik heb nu een gruwelijk duur abonnement van &16,95 voor allemaal ColdFusion dingen die ik helemaal niet gebruik. Dus ik wil graag naar het PHP5 developer abonnement, waar ik de goede PHP versie heb en maar $2,95 ga betalen. Dat is wat, anderhalve euro ofzo?

Ik had bijna al op de switch knop gedrukt, toen ik er achter kwam dat het minder betalen ook betekent dat je ietsiepietsie minder diskspace krijgt. Ietsiepietsie minder dan dat ik al in gebruik heb. Oeps. En dat mijn sites doorverwijzen op basis van ColdFusion. En dat ik voor Vaders ook nog een formuliertje heb draaien op ColdFusion. Hmmm.

Dus toen ik dat allemaal in mijn hoofd had, heb ik tussen drie en vier vannacht de boel online netjes opgeruimd (weg met mijn 6 (!) onafhankelijke WordPress installaties) en heb ik daarnet een redirect geschreven in PHP (zo trots!). Nu alleen dat formulier nog en ik kan eindelijk loos met die plugin.

Het was een hele, hele, hele lange nacht. En inmiddels ook een hele, hele, hele lange dag!

5 Comments

  1. Mijn vereniginge heeft heel veel plezier van jouw scriptjes. Je kan best een vergoeding kirjgen. Ik zal mijn bestuur vragen om een royale vergoeding goed te keuren.

  2. Ik moet gewoon commissie vragen haha, een euro per lid ofzo. Als dat te duur wordt, vehogen jullie de contributie gewoon haha!

    Nee maar zonder grappen, het scriptje is klaar, staat op jullie eigen sit, dus ik ben er eigenlijk klaar mee! Enjoy!

Comments are closed.