Cursus fotografie – deel I

Vandaag had ik mijn eerste ‘les’ van de basiscursus fotografie! Van tevoren werd ik toch wel stiekem wat zenuwachtig, want je moest een foto meenemen waar je zelf best blij mee was. Drama, drama. Een half uur voor ik weg moest heb ik uiteindelijk gekozen en na wat geklooi met de printer snel mijn spullen gepakt en gegaan! Op cursus bleek het gelukkig de andere cursisten ook niet meegevallen om te kiezen want iedereen had zoiets van ‘Ja, ik vind hem mooi, maar twijfel, twijfel’. Eentje had er zelfs de hele zomer over nagedacht.

Nou, ik niet. Komt ie.

Eenzame fietser
[klikerdeklik voor de grotere foto op Flickr]

We kregen eerst een uurtje theorie en daarna gingen we gezellig de foto’s bekijken. Er zaten echt super mooie exemplaren bij…dus net toen de moed me in de schoenen begon te zinken en ik klaar stond om weg te rennen kwam mijne aan de beurt… Ze vonden hem tof! Ik was dan ook de enige was met een volledig plaatje en geen close-up. Het was net een ansichtkaart vonden ze *grijns*. Dat geeft me moed voor de volgende keer, want het is tijd voor de opdracht. Wordt vervolgd dus!

9 Comments

 1. Ha! Eind van volgende week zijn we niet alleen vriendinnetjes, maar ook ex-collega’s 😀

  Opdracht is om iets te fotograferen en dan nog wat plaatjes van details, die op zich zelf ook weer een verhaal vertellen. Poe. Ik zit nog in de nadenkfase hoor!

 2. Leuke foto, waar istie genomen dan? Ha!

  Je mag fotos komen nemen van mijn cakes! Of iniedergeval mij alles vertellen wat je leert over fotograferen van kleine objecten. Ik vind het echt reuze moeilijk…
  Ik heb wel geleerd ondertussen dat een hele mooie foto van een middelmatig cakeje veel beter wordt gewaardeerd dan een slechte foto van een kunstwerk!

 3. Moest je weg van je vriendje, was het verveling of…
  Jij maakt toch al zulke mooie foto’s??

Comments are closed.