World Press Photo 2004

Nog een tip om heen te gaan: de World Press Photo tentoonstelling in de Oude Kerk in Amsterdam (nog tot en met zondag 20 juni te zien). De ramptoeristen onder ons gaan meteen na binnenlopen van de kerk linksaf, rechtstreeks naar de Hard News Stories, een minder prettige sectie met veel bloederige foto’s. Nare plaatjes dus, maar daarom niet minder indrukwekkend. Erg confronterend met het slechte in de mens.

Sportfreaks en natuurliefhebbers gaan daarom niet links maar direct rechtsaf, naar de vrolijke sport en natuur sectie. Vooral het kleurcontrast tussen de linkerkant van de kerk en de rechterkant is toch vrij opvallend. Van stoffig, bloederig en veelal zwart-wit, ga je naar sprankelend, verfrissend en alle kleuren van de regenboog. Er zitten weer een aantal prachtige foto’s tussen!

Komt je uit Amsterdam zelf? Houd je ogen afgewend van links en rechts en steek dwars door naar de andere kant van de kerk. Daar hang een aparte serie met portretten uit de multiculturele samenleving. Uit de vele verschillende bevolkingsgroepen die Amsterdam rijk is, is een aantal personen gekozen die met foto en verhaal stiekem achter de WPP tentoonstelling verstopt hangen!

One Comment

  1. Vooral die multiculti reportage was leuk! Zeker omdat veel uit de Bijlmer kwam, en daar ben ik toch geboren en getogen!

Comments are closed.