Tuintijd

Die winter die maar niet wil doorzetten, die mag van mij wegblijven. Het tuinseizoen staat namelijk voor de deur! Dit jaar doe ik het iets kalmer aan dan vorig jaar, de hoeveelheid plantjes was enigszins te veel voor de grootte van de tuin en bovendien had ik er toen de kinders verspeend moesten worden bijna een dagtaak aan. Dat doen we nu niet meer. Nee, ik had toch teveel tijd de afgelopen maanden, ik dacht, ik maak een plan. Gewoon braaf wat kruiden en een of twee groentesoorten.

Zo gezegd, zo gedaan, beetje snuffelen op internet naar makkelijke planten, boekje gekocht, nieuwe dingen geleerd over schaduwrijk en het mulchen van de border, lijstje gemaakt. En ook braaf met het lijstje naar de intratuin. dus wat doe ik? Ik koop me h e l e m a a l suf! Want ik had nog zaadjes over van vorig jaar en nu heb ik nog meer soorten erbij! Plan? Welk plan?

Dan maar weer een overvolle tuin… Qua kruiden probeer ik dit jaar (peper)munt, roomse kamille, bieslook, basilicum en peterselie. De groenten hou ik beperkt tot twee tomatenplantjes (genoeg voor een salade), spaanse pepers, bosuitjes en een poging tot radijs. Een poging, want vorig jaar ging dat niet zo best (inmiddels weet ik waarom: radijs houdt van water, veel water, en niet van meisjes die op vakantie gaan). Over een paar dagen gaat het feest echt beginnen, want volgens de bladen mag ik dan eindelijk beginnen met zaaien.

Wat ook niet in het plan stond, is bovenstaande eenzame aardbei waar ik als een blok voor viel in de intratuin. Arme aardbei…ik hoop dat hij het redt. Eerst was hij nog met vier vriendjes, maar inmiddels moet hij het alleen doen. En toen hadden ze ook nog ‘begin je eigen pindaplant’ liggen, dat moest ook mee. Een succesnummer van vorig jaar. Ik heb ze nooit opgegeten, maar alleen het oogsten is al de moeite waard. en toen ik dacht dat ik eindelijk klaar was, kreeg ik bij de Albert Heijn in het kader van het ‘Gezonde keuze klavertje’ een doosje met klaverbolletjes. Ik denk dat ik de enige Nederlander ben die ze daadwerkelijk gaat planten.

5 Comments

  1. Het wordt voor mij het laatste jaar waarin ik een tuin heb. Tja.. krijg je ervan als je naar een appartement verhuisd. Maar gelukkig komt daar ook genoeg groen en bloei te staan. Althans dat is het plan

  2. Nee toch?! Wat erg!

    Onze tuin is trouwens niet veel groter dan een flink balkon, zoveel plek heb je niet nodig 🙂 Als je maar een beetje in de zon kunt zitten (schuiven we die plantjes wel opzij)!

  3. Haha! Nou, je bent niet de enige die fanatiek “gezonde keuze klavertjes” aan het planten is, ik doe namelijk ook een poging 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *