Openbaar vervoer

Als er iemand is die altijd zijn best doet om de voordelen van het openbaar vervoer te promoten, dan ben ik dat wel. Tot vervelens toe heb ik autorijdende medemensen proberen uit te leggen dat je met de trein ook overal kunt komen en dat het allemaal best heel snel gaat en echt niet zoveel moeite is als je misschien denkt.

Gisteren kwam ik echter tot inkeer. Openbaar vervoer zuigt! Eén stuks openbaar vervoer (één bus, of één trein) gaat nog wel. Maar bij twee of meer stuks openbaar vervoer is de lol er snel af. Dat je even moet wachten is niet eens zo erg, maar je loopt je een ongeluk van de ene halte naar de andere. En ben je bij je eindhalte, dan moet je meestal weer kilometers lopen tot je er echt bent. Openbaar vervoer heeft niks met vervoer te maken!

Een lichtpuntje: mijn half uur bewegen per dag heb ik ruimschoots gehaald.

PS: Misschien moet ik het even uitleggen. Ik liep van werk naar de bushalte. Nam bus naar station. Liep naar de volgende bushalte. Nam bus naar Uithof. Deed dingen. Nam bus terug naar station. Bedacht me dat ik nog iets moest doen op werk. Bedacht dat ik naar huis zou gaan om de fiets te pakken. Liep op station naar bushalte. Nam bus richting huis. Liep van bushalte naar huis. Zag dat fiets op slot stond en besefte me dat sleutel in broekzak van vriendje zat. Liep naar bushalte. Bleek goede bus niet te stoppen. Liep naar andere bushalte. Nam bus naar werk. Liep van bushalte naar werk en deed dingen die ik vergeten was. Weigerde om weer naar bus te gaan. Keek zielig en kreeg lift. Was in 5 minuten thuis! Auto rockt, openbaar vervoer zuigt!

7 Comments

  1. Juistem. Daarom net een nieuwe auto gekocht. Een HELE GROTE. Je kunt in de achterbak wonen bij wijze van spreken!

  2. Openbaar vervoer zuigt big time, tenzij alle stuks openbaar vervoer gratis worden… Zoals in Brabant bijvoorbeeld, waarschijnlijk, hopelijk…!

  3. Ooooh aanstellers! We zijn gewoon veel te verwend met z’n allen. We moeten gewoon wat vaker zodat we er wat meer handigheid in krijgen.

  4. Jamaar, ik BEN de allerhandigste! Soms is openbaar vervoer wel leuk hoor, als je overal als eerste weg mag bij het stoplicht of als je heel hard langs de enorme file scheurt…dat dan weer wel 🙂

  5. Binnenkort ga ik de geneugten van het OV (NS) aan den lijve ondervinden… Elleke dag van Amf naar Leiden… Ben benieuwd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.