Mej. Janssen

Gisteren met vriendinnetje A. uit eten geweest (nou ja uit eten – even wat happen is een betere term) bij Mej. Janssen (gruwelijke, sleazy site), een klein restaurantje aan de Oude Gracht bestaande uit een terrasje aan de gracht en een werfkelder waar je lekker binnen kan zitten. Het eten is er lekker! Niet bijzonder goedkoop – vrij duur zelfs – maar erg goed binnen te houden. Je krijgt ook gewoon veel verschillende dingetjes. Dus wel het standaard vrij lege bord met lap vlees maar daarbij krijg je twee verschillende soorten groente, patatjes en gebakken aardappeltjes en ook nog eens een berg salade. Mijn groente quotum heb ik in ieder geval gehaald.

Moet me toch een ding van het hart. Gisteren was het op zich best lekker weer. Niet extreem heet, niet vreselijk koud, geen harde wind, maar gewoon best lekker. Winterjassen in de kast weer, zomerjassen aan. Wat gebeurt er dan in Utrecht? Bij het allereerste zonnestraaltje denkt heel Utrecht dat het zomer is en in de zomer moet je als stadsmens buiten eten. Bij elk zichzelf respecterend restaurant zit wel een terras, dus die zitten helemaal vol met mensen die ‘verplicht’ buiten eten ‘want het is zo lekker weer’. Terwijl het dus gewoon koud is of in ieder geval koud wordt binnen het halve uurtje dat je je op het terras hebt neer gezet. En dan moet je eten nog komen…

Begrijp me niet verkeerd, van mij mag iedereen gewoon buiten eten hoor, want het betekende wel dat we binnen vrij plaatsen keus hadden, sterker nog, we waren de enigen die binnen zaten (al liep het snel vol toen de zon echt verdwenen was). Misschien ligt het gewoon aan mij. Ik ben gewoon geen buiten eter! Ben een koukleum, hou niet van beestjes en ik kom uit een stad waar het altijd waaide. Eigenlijk is er maar een type buiten eten waarmee je mij blij maakt en waar ik nu al naar uitkijk: bbq-en op het balkon! Wanneer wordt het 30 graden, lief KNMI???

2 Comments

  1. Helemaal mee eens! Dat verplichte buiten zitten vind ik maar een raar Hollands (of misscien wel Utrechts) fenomeen. Ik doe er in ieder geval niet aan mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.