In de keuken met Nic (4): Enchiladas

Ik heb de smaak behoorlijk te pakken, zonder potjes en zakjes koken is leuk! Vandaag stonden enchiladas op het programma, supermakkelijk en superlekker. Voor 2 personen gaat het als volgt. Half uitje snipperen en met ongeveer 300 gram gehakt even braden. In een andere pan (of dezelfde, maar dan even het gehakt apart zetten) half uitje, teentje knoflook, blik tomatenblokjes, blikje tomatenpuree en naar smaak gesnipperde jalapeño pepers tot een compacte saus koken. Het recept zei “tien minuten”, maar het is veel eerder al prima. Dan 4 tortilla’s bestrijken met een schepje zure room, schep gehakt erop, schep tomatensaus, beetje geraspte kaas, beetje chilipoeder en peper, oprollen en in een overschaal doen. Rest van de saus eroverheen en nog meer gerapste kaas, kwartiertje in de overn en klaar!

Overigens ben ik er dankzij wikipedia uit wat nou het verschil is tussen enchiladas, fajitas en quesadillas. De enchilada wordt gerold en gaat in de oven, de fajita wordt verwarmd en dan gerold en de quesadilla wordt gevouwen. Nou niet meer vergeten, is handig bij Triviant.

4 Comments

  1. nog wel even een salade erbij voor de vitamientjes! (heb net mijn tentamen in ‘nutrition’ achter de rug)

Comments are closed.