Toekomstige werkgevers opgelet!

Een van de interessansteinteressantste onderdelen van mijn werk draait om usability van websites. Hoe zorg je dat een website lekker werkt, begrijpelijk is en je je bezoekers niet irriteert maar juist datgene brengt waar ze naar op zoek zijn precies op de momenten dat ze erop zitten te wachten. Usability – de Nederlandse term ‘gebruiksvriendelijkheid’ is me te knuffelig – is uiteraard ook van toepassing op weblogs. En hoewel ik er op werk de hele dag mee bezig ben, lap ik juist hier op mijn eigen site-je alle regels aan mijn laars. De navigatie is compleet onbegrijpelijk en niet af, de categorisering is nergens op gebaseerd en ik vertel niet direct wat dit voor site is en wat je hier kunt doen.

Ernstig.

Deze overpeinzing komt voort uit het feit dat ik net de Alertbox column (telt dit als foutje?) van de grote usability goeroe Jakob Nielsen heb zitten lezen. Meestal ben ik het compleet met hem oneens (in tegenstelling tot Nielsen denk ik namelijk wel dat internetters mensen zijn die voor zichzelf kunnen denken en die niet zo stom zijn dat ze alleen weten dat iets een link is wanneer hij fel blauw is, maar dat terzijde), maar in die column stonden best wat dingen waar ik beter op zou moeten letten. Goede titels aan mijn stukjes geven bijvoorbeeld, beter mijn links omschrijven (“one of the basics of the Web: life is too short to click on an unknown”) en rekening houden met later. Iedereen die mij in de toekomst aan wil nemen, kan via eenvoudig countergooglen ontdekken wat voor vlees hij in de kuip heeft.

Alleen…als je zo bewust bezig moet zijn met weloggenwebloggen, dan is er toch helemaal niks meer aan?

Bij deze dus, toekomstige werkgevers: ik lap de regels hier inderdaad aan mijn laars! Er is er maar eentje die ik mijzelf streng en strikt opleg en dat is dat het maken van spelfouten absoluut verboden is. Staat hier toch een spelfout en je constateert dat, dan mag je mij gevoegelijkgevoeglijk een beuk op mijn neus komen geven (voor de insiders- en ook dat mag niet van Nielsen, foei – vrij geΓ―nspireerd op Janneman).

Update: spelfout… Ik krijg een beuk voor mijn neus!

Update: nog meer spelfouten…ik denk dat ik maar stop met webloggen πŸ™‚

13 Comments

 1. Ben je goed verzekerd? Ik zie er zo al een πŸ™‚ Maareh, een boksneus kan ook mooi zijn?? πŸ™‚

 2. Werk en PrivΓ© moet je toch altijd gescheiden houden en laten.

  Dus dat wat je op je werk doet, laat je thuis. En trouwens.. webloggen (alhier) is een persoonlijke tocht. T is toch geen corporate log ?

  ps tx voor de link overigens!

 3. Werk en prive wil nog wel eens door elkaar lopen en dat vind ik ook helemaal niet erg. Maar ook al was dat niet zo, je moet er toch rekening meehouden. Ergens in mijn achterhoofd speelt altijd wel de gedachte: mijn collega\’s lezen dit ook dus ik ga dit-en-dit niet opschrijven. Zelfde geldt natuurlijk ook voor mijn moeder πŸ™‚

  Dit webloggen geeft totaal geen realistisch beeld van mij. Ik ben gewoon niet exhibitionistisch genoeg πŸ™‚

 4. Woeps! Als ik nog eens een keer een statement maak, dan zal ik de spellingschecker wat beter toepassen!

 5. Trouwens,het woord \’countergooglen\’ kan google zelf niet vinden. Dat moet een prijs waard zijn πŸ™‚ haha

 6. Ietsiepietsie creatief met schrijven moet wel kunnen toch? En wat countergooglen betreft, dat hoort in de Van Dale thuis! Zat dat niet tussen die 9000 woorden?

 7. Ik zit je maar te narren πŸ˜‰ Ik ben de laatste die over spellingsfouten moet beginnen. Vind ook dat spelfouten eigenlijk niet kunnen maar je boodschap moet niet onder het vermijden van spelfouten lijden. Als je boodschap een te \’zwaar\’ woord vind mag je ook gedachtendiarree invullen (doe ik zelf graag aan) πŸ™‚ Countergooglen klinkt vet trouwens!

Comments are closed.