12 Comments

 1. Ik zeg gewoon: poep. Het antwoord is: verhuizen naar Dubai. Daar hebben ze nooit van subsidies gehoord en malen ze er niet om. Ze hebben er ook geen belasting dus zouden niet eens subsidies kunnen betalen. Daar geldt: de rijken worden rijker, de armen…. ehh hebben ze geloof ik niet. Geen grondwet, geen referenda, gewoon lekker feesten!

 2. Als D66 ergens voor is …dan ben ik er automatisch tegen 🙂 Maar goed, die stemmingwijzers helpen dus ook niks … weet ik\’t nog niet …

 3. Op die andere ben ik 55% tegen 🙂 Maar die is wel erg suggestief. Ik antwoord impulsief dat ik tegen landbouwsubsidies ben en omdat de nieuwe grondwet dat niet regelt ben ik voor hen tegen de grondwet 🙂

  Ja dat is wel erg makkelijk. Net zoals die stieregevechten. In principe ben ik tegen, maar om nou de grondwet daar op te laten krakken?

 4. Misschien moet een goede grondwet landbouwsubsidies wel regelen … Ennieweejs, ik ben nog niet tegen / voor, wel tegen referendum(stem)wijzers.

 5. Nee! Een grondwet moet alleen voor de basiszaken zijn. Bescherming van het individu, beschrijving van de opbouw van de macht. Want een wijziging van de grondwet is niet zo makkelijk als bij andere wetten. Stel dat je door een of andere gebeurtenis het subsidiebeleid drastisch moet aanpassen. Als er in de grondwet bepalingen staan over deze subsidies en je moet snel handelen heb je een probleem.

 6. Beetje open deur wat je nu zegt …

  grond-wet (de ~ (v.))
  1 wet waarin de grondbeginselen van de regering van een staat vervat zijn => constitutie, staatsregeling

  Ik zeg dat ze in een grondwet (moeten regelen hoe ze) subsidies moeten regelen, niet dat in de grondwet moet komen dat er landbouwsubsidies moeten zijn.

  Eigenlijk zeggen we dus hetzelfde …

 7. Ik kom inmiddels de ene stemwijzer na de andere tegen. Voor zover ik het begrepen heb staat er niet veel nieuws in de nieuwe grondwet, maar is het een samenbundeling van allerlei losse verdragen (uit de folder), die verdragen worden allemaal ietjes duidelijker en Europa krijgt wat meer macht. Lijkt me geen heel slecht plan, ik bedoel, we zijn ieniemienie Nederland, if you can\’t beat them, join them 🙂

Comments are closed.