Regenboogsnijbiet met tomaat
Rare titel eigenlijk, want er zit nog veel meer in dit recept. Het is een soort bijgerecht, maar als je veel maakt, kun je het ook als maaltijd eten, met een broodje erbij! De foto komt uit het boek, want het ziet er in het echt een stuk minder fraai uit.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
- 1 berg snijbiet (400 gram)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 kleine ui
- 5 teentjes knoflook (in plakjes)
- 1 citroen
- 300 gram tomaten (lekkere)
- 120 gram olijven (ook lekkere)
- 5 gram basilicum
- 3 takjes oregano
Snij de stelen uit de snijbiet en maak reepjes van ongeveer 3 centimeter. Snij de bladeren in reepjes. Bak eerst de steeltjes een paar minuten en voeg dan de bladeren toe. Bijna gaar? Haal uit pan en laat rusten.
Veeg de pan schoon en doe er veel olijfolie in. Bak de knoflook, met de ui, wat citroenschil, en de oregano tot de knoflook goudbruin is.
Voeg de tomaten toe en wat zout en bak dit tot de tomaten mooi zacht zijn.
Zet gas/inductie uit en doe de snijbiet en de olijven bij het prutje en laat lekker warm worden.
Verse vabasilicum eroverheen en wat citroensap en dan lekker opeten!