Mental note voor de volgende keer dat ik zelf sambal maak: doe handschoenen aan. Ik had nog wel de tegenwoordigheid van geest om de rest van de dag niet in mijn ogen te wrijven, maar mijn duimpjes (waarmee ik de zaadjes uit de pepers heb geschraapt) doen na een dag nog steeds een beetje pijn. Dat spul trekt er gewoon in!
Sowieso bleek zelf sambal maken een onderneming die me terug deed denken aan scheikunde vroeger, want eigenlijk is beschermende kleding (veiligheidsbril, handschoenen) toch wel een soort vereiste. Ik weet nog niet of het lekker smaakt – echt proeven tijdens het maken is er niet bij – maar ik zal vanavond even een mooi plaatje van de substantie online zetten.
Zeg maar wanneer we Curry kunnen komen eten.. met uiteraard de eigengemaakte sambal!!
Sambal bij?
Ja idd… die peper zaadjes zijn killing… nooit in je ogen wrijven… heb ik ook met uien overigens… brrr
Dus hier zit je log verstopt. Ik kreeg de laatste tijd al “coalbucket.com” en snapte er niks van.
Sambal bai?
Kalendel bij 🙂