Het verplichte Amerikaanse verkiezingen postje

Net als heel Nederland heb ook ik een mening over al die verkiezingstoestanden in de Verenigde Staten. Namelijk – en dat is vast vreselijk politiek incorrect – dat het me eigenlijk niet zo heel veel interesseert wie er wint, want ze zijn in principe allebei stom. Echt kiezen is er niet bij, het is meer van ‘wie is de minst stomme van de twee?’. Of wie doet het het best in de media. Of wie ziet er het leukst uit. En dat irriteert me zo mateloos dat ik er niet voor op hoef te blijven. En ik hoop ook dat het in Nederland ondanks alle SBS6-en nooit zover gaat komen.

8 Comments

  1. Je hebt gelijk, het is een gekkenhuis. En de media over de hele wereld ‘covert’ het alsof het om hun eigen president gaat. DAT vind ik nog het meest enge. Alsof de Amerikanen een president kiezen die de hele wereld gaat regeren. En misschien is dat ergens ook wel zo. De Nieuw Zeelanders moeten 8 november naar de stembus voor hun eigen Prime Minister. Ben benieuwd of de verkiezingsgekte van Amerika daar invloeg op heeft…

  2. Dat vind ik toch een beetje tegenvallen van je… het is algemeen bekend dat het poppetje in Amerika veel.. heel erg veel invloed heeft op wat de rest van de wereld doet. Waaronder ons eigen Nederland wat danst naar de pijpen van de Amerikaanse president (bush in ieder geval)

    Ik werd vanmorgen net op tijd wakker gemaakt om geschiedenis te zien die o.a. mijn menneke straks op school als les zal krijgen. Persoonlijk had ik dit voor geen goud willen missen, want wat daar nu gebeurd heeft wel degelijk veel invloed op wat er gaat komen de komende jaren, ook voor ons.

  3. Dat het poppetje belangrijk is weet ik heus wel. Het gaat me om dat waanzinnige mediaspektakel eromheen. Wie de meeste zendtijd kan kopen wordt de nieuwe president. En daar doen ze allebei even hard aan mee; ze zullen wel moeten. Maar ik dus niet, ik hoef dat niet te zien 🙂

  4. Denk niet zozeer dat ze allebei stom zijn. Of, in ieder geval niet veel stommer dan een pak-em-beet Wouter Bos of Jan Peter Balkenende.

    Denk wel dat presidentschap van de VS, helemaal omdat het zo langzamerhand ook beetje tot President van de Wereld is gebombardeerd een onmogelijke baan is geworden.

  5. Ik heb het nog niet gezien…. kijk te weinig tv. Hier hebben we net een nieuwe prime minister gekozen, Kevin Rudddz.

  6. Wat me wel verbaasd is dat mensen denken dat McCain rechts is en Obama dus links. Maar dat is heel niet waar. Het is meer van rechts (Obama) en nog rechtser (McCain).

Comments are closed.