Geen schijn van kans

“U heeft bij het CAK een aanvraag ingediend voor de Compensatie eigen risico op grond van artikel 118a van de Zorgverzekeringswet. Met deze brief beslissen wij over uw aanvraag.

Beslissing
Wij wijzen uw aanvraag af.”

Dat zat er dik in natuurlijk. Want ook al slikte in in 2006 genoeg pillen om die hele 47 euro zo te krijgen, in 2007 schakelde ik over op prednison (in wisselende hoeveelheden), maar prednison komt niet op de lijst van het CAK voor. Blijkbaar is het geen echt medicijn ofzo.

Maar goed, ik dacht, ik probeer het toch. En toen kwam deze afwijzing. Niet geheel onverwacht. En net toen ik vol goede moed aan mijn bezwaarschrift wilde beginnen, ging ik eerst even Googlen. Nou, ik maak geen schijn van kans zo te lezen. Nul, nada, niks. Je staat in het systeem met een vinkje van ‘wel chronisch ziek’ of ‘niet chronisch ziek’ en bij mij is dat het laatste. Dus ik kan bezwaren wat ik wil, de afwijzing die daar op gaat volgen kan ik al in de verschillende fora’s terug lezen.

Toch ga ik bezwaar indienen. Gewoon om ze te irriteren, dat doen ze mij tenslotte ook. Flapdrollerij!

3 Comments

  1. Ik heb dezelfde afwijzing… Maar! Mijn medicijn komt wel in de lijst voor: de 1e van tabel 1 – baclofen!

    Misschien dan toch de moeite waard om te bezwaren?

Comments are closed.