Een nieuw Coolbook

Toen ik vorig jaar begon met mijn papieren Coolbook, had ik nooit durven dromen dat hij zo snel vol zou zijn! En inmiddels ben ik al met deel II gestart, maar – zo had ik ooit bedacht – dat mocht niet hetzelfde type boek zijn. Deel II werd uiteindelijk een Coolbook met ringbanden in het midden, alleen de maat die ik had gekocht bleek in de praktijk dusdanig onhandig, dat ik nu echt besloten heb om daar niet mee door te gaan. Het ding is ideaal voor schetsen, maar vreselijk naar om in de knippen, plakken, verven en schrijven. Hij mist iets, heeft geen uitstraling, is er gewoon niet geschikt voor. Dus na een winter modderen kocht ik twee maanden terug een andere. Maar ook die heeft inmiddels afgedaan. Hij is te stijf, te stug, het papier te wit, ik krijg al een writersblock als ik er aan denk.

Ondertussen stapelen de dingen die schreeuwen om bewaard te blijven zich op. Er moet echt een nieuwe komen! Een goede! Een echte! Een mooie! De redding kwam onverwacht. Vriendinnetje A. is inmiddels ook helemaal een het schrijven en tekenen geslagen en toen ik haar Coolbook zag, was ik op slag verliefd. Een heuse, echte moleskine. Wat? Ja dat dacht ik toen ook. Voor zover ik het tot nu toe begrepen heb is de moleskine de koningin der Coolbooken. Zonder er ook maar iets in te schrijven heeft het ding – naast een mooie naam – al heel veel historie van zichzelf! (En zuurvrij papier, iets wat ze bij mijn standaard spullenshop niet begrepen; gelukkig hebben ze er verder wel veel prima spul.)

Hoe dan ook, ik kan niet wachten tot zij binnen is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.