Stiekem ben ik toch wel een beetje fan van Michael Moore. Het is een dikke, vervelende man waarvan ik af en toe twijfel of hij wel echt helemaal de feiten op een rijtje heeft en die bovendien vreselijk overdrijft, maar ach, zo is Theo van Gogh ook. Als Moore ergens een een punt van maakt, dan maakt hij er ook echt een PUNT van. Dat vind ik wel grappig.

Fahrenheit 9/11 gaat over Bush. Bush is namelijk een idioot en dat wil Moore graag bewijzen. Wij mensen-met-iets-eerlijkere-media wisten dat natuurlijk allang, maar ik kan me zo voorstellen dat er heel wat Amerikanen geschokt zijn bij het zien van deze film. Moore haalt er een stelletje steenrijke arabieren bij, wat dubieuze maar eveneens schatrijke zakenvriendjes van Bush, en de dag die de Amerikanen nooit zullen vergeten. Een combinatie die leidt tot een beschuldigende documentaire over corruptie en smerige spelletjes die indruk maakt.

Ik vond hem niet half zo slecht als ik had verwacht. Ga hem zien, of huur hem, en als je Moore niet kunt uitstaan dan kan ik maar een ding zeggen: don’t hate the player, hate the game :-).

Liever iets anders zien maar weet je niet wat? Even naar de Jamayo filmrecensies!

8 thoughts on “ Fahrenheit 9/11 ”

  1. Heb em gedownload. moet hem nog kijken. Jamayo heeft nog een categorie nodig, \’p2p\’ of \’downloaded\’ 😉

  2. Downloaden mag niet 🙂 Volgens mij is daar de categorie DivX voor maar dat weet ik niet zeker. Wat is er trouwens mis met de bioscoop? Iedereen download tegenwoordig maar raak, je kunt ook gewoon naar de bios hoor! Fijne stoelen, popcorn erbij en na afloop gezellig even nakletsen in de kroeg…!

  3. Bioscoop ok, maar volgens mij heeft Moore het downloaden zelfs aangemoedigd. Juridisch vast MAG NIET , maar politiek-moreel prima.

  4. True, Moore heeft er geen moeite mee. En ik ook niet! Alleen maakt een film meestal meer indruk als je er voor naar de bioscoop gaat. Niet alleen qua scherm, maar vooral het \’groepsgevoel\’ is grappig, met zijn allen onder de indruk zijn, dat idee. (Ja ik weet dat je een beamer hebt enzo, het gaat me eigenlijk alleen om de hele atmosfeer van met zijn allen ergens om lachen, stiekem snikken of lekker geschokt zijn. Ik zal er eens een postje aan wagen!)

  5. Nu denkt iedereen dat ik graag in m\’n eentje naar films op mijn beamer zit te kijken! Zo is het niet hoor! HUUH 🙂 Maar ik ben benieuwd naar je postje want ik snap het misschien niet van het groepsgevoel wat je noemt?? 🙂

  6. Het groepsgevoel: je zit in de bios naar een rete-enge film te kijken, komt zo\’n schrikmoment, iedereen veert op en daarna hoor je zacht gegiechel zo van \’schrok jij? hihi…ik niet hoor\”! Dat soort momenten! En het hele na afloop nog even evalueren, da\’s leuk!

  7. En een rectificatie voor iedereen: Joustie is geen eenzame freak die alleen in zijn eentje films kijkt hoor! Hij gaat vaker uit zuipen dan ik 🙂

  8. Heb ik alleen bij lachfilms, samen lachen. Voor de rest ben ik altijd in trance bij een film, me and the film, autistje 🙂 of het nou in een bios is of thuis. Maar dat napraten wel leuk ja 😉

    Dank voor de rectificatie, noted 😉

Comments are closed.