Panzanella van Ottolenghi
Voor de liefhebber is dit het recept van de waanzinnig lekkere tomatensalade van Ottolenghi. Een van mijn lievelingsgerechten uit Simpel.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
- 4 teentjes knoflook
- 6 ansjovisjes (uitgelekt)
- 100 ml olijfolie (goede!)
- 1 stuks zuurdesem afbakbrood
- 500 gram tomaten (zoveel mogelijk verschillende soorten!)
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 uitgeperste citroen
- peterselie en basilicumblaadjes
- chilivlokken en zeezout
Doe het afbakbroodje in de oven.
Snij de knoflook in dunne plakjes. Doe ze met de ansjovis en de olie in een pannetje en zet ze op een laag vuur. Langzaam (heel zachtjes) heet laten worden tot je de knoflook en de ansjovis met de achterkant van een lepel (ofzo) kunt fijnstampen. De olie mag niet te heet worden, want dan verbrandt de knoflook. Gaat de boel borrelen, haal de pan dan even van het vuur.
Na 10 minuten zijn de olie en het broodje klaar. Scheur het brood in stukken en doe deze bij de olie. Schep door elkaar.
Rasp de citroen en pers hem uit. Meng de tomaten, citroenschil, citroensap, kappertjes, peterselie en basilicum.
Voeg het brood-oliemengsel toe aan het brood. Giet de overgebleven olie eroverheen en strooi er chilivlokken overheen.
Eet op en wees gelukkig.
Trefwoord salade, tomaten