Voldoende beweging

Aanstaande woensdag mag ik gezellig naar Houten op bezoek bij de Arbodienst die aan Rhinofly is verbonden om te praten over de begeleiding van mijn verzuim. Althans, dat stond in de brief die ik kreeg. De brief die naar de werkgever is gegaan spreekt van een probleemanalyse, maar ik heb besloten me daar maar niet aan te ergeren.

Waar ik me wÊl aan erger is het feit dat er op de hele website van de desbetreffende Arbodienst geen routebeschrijving met het openbaar vervoer te vinden is. Wat is dat voor een onzin? Dan ben je een dienst die mensen begeleidt met ziektes of handicaps en dan moeten ze allemaal maar met de auto komen? Raar.

Ik wil dus met de trein of de tram, maakt mij niet uit. Alleen, probeer dan maar eens een routebeschrijving te vinden. Ik ben echt niet onhandig met internet, maar het adres van het treinstation in Houten kan ik dus gewoon niet vinden. Niet in de Gouden Gids, niet op de website van de NS en ook niet in Google. En ik wil alleen een straat en een nummer om in Locatienet in te voeren. Lukt niet. Na meer dan een uur suf surfen ben ik er inmiddels achter waar het ongeveer ligt (in het midden) en dat het 20 minuutjes lopen is naar de Arbotoko.

En nu erger ik me echt! Als dat de kortste route is, wat is dat dan voor suffe organisatie? Als je niet zo goed ter been bent, geen auto hebt en toch bij hen langsmoet, dan ben je toch gewoon ontzettend het zakkie? Hoe krijg je het voor elkaar om als Arbobedrijf zo’n locatie uit te zoeken?

Tsk. Tsk.

Gelukkig oefen ik elke dag met wandelen: na een halve dag werken strompel ik anderhalve kilometer langs het Kanaal naar huis dus in Houten moet het ook wel goed komen. Ik word er alleen niet heel gezellig van. Maar dat zijn ze vast wel gewend. Ha!

12 Comments

 1. Logisch Nicje, als je het tot de deur van de Arbodienst maakt, betekent het dat je dus niet zo heel erg ziek/gehandicapt bent!

 2. Nee! ‘Make it to the door’ kun je niet vertalen met ‘het naar de deur maken’ hahahaha! Je haalt (het tot) de deur! Of niet 🙂

 3. Krijg ik dat weer. Zie je wel, je moet me gewoon wat vaker BELLEN!! Kan ik mijn Nederlands oefenen!
  Anyway… waarom neem je niet gewoon de auto??? Klinkt een stuk makkelijker.

 4. Curieus dat de arbodienst voor Houten heeft gekozen. Misschien wel een hele mooie idyllische woonplaats, maar niet voor een goede bereikbaarheid.
  Zij zouden zich eens namoetenkijken.
  Suc6 met de reis…

 5. Dank! Ik kom er wel…alleen in welke gemoedstoestand weet ik nog niet..want het gaat ook nog eens heel hard regenen! Argh 🙂

 6. via de site ov9292.nl (of is dat 9292ov.nl) kun je gewoon een station als begin of eindpunt aangeven… wat ‘ies the big problem?

 7. Volgens ov9292.nl kun je met bus 47 (Connexxion) vertrekken vanaf de halte in de straat tussen onze huizen in en moet je uitstappen bij halte “Papiermolen” (hahaha, ironisch). Vanaf daar 2 minuten lopen

  Bus doet er een half uurtje over.

 8. Volgend jaar moet je maar even hier komen autorijden. Ik had ook in geen 8 jaar gereden voordat ik mijn wagentje kocht en nu scheur ik rond als een bezetene… nou ja…
  Je mag in de nieuwe automaat rijden. Dat is bijna geen rijden meer: met 1 voet en 1 vinger kom je overal.

Comments are closed.