Verkiezingen

Ik haat verkiezingen. Je kunt de televisie niet aanzetten zonder dat er zo’n irritante lijsttrekker voorbij komt. En bij voorkeur niet in het nieuws, maar in dooie talkshows en bij suffe spelletjesprogramma’s (hoewel ik wel leuke varianten kan bedenken… Marijnissen in LINGO bijvoorbeeld… een woord met een G, Jan… aha… G-U-L-D-E-N).

Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer na te denken over wat je gaat stemmen, want je laat internet het gewoon voor je bepalen. Naast de Stemwijzer is er nu ook Stemkompas, dus ik dacht, leuk, vul ik die ook even in. De Stemwijzer denkt namelijk dat ik een rechtse trut ben, dus was ik benieuwd of Stemkompas dat ook vond. Ja dus. En hoe! Ik ben niet alleen rechts, maar ook nog eens oerconservatief.

Ach ja. Dat wist ik toch al. Het is gewoon dat ik zo ontzettend weinig vertrouwen heb in SP, Groen Links en de PVDA. Als je een zak met geld zou hebben, dan geef je die toch niet aan Jan Marijnissen? Nee, die geef je aan Mark Rutte, die kan er goed op passen…en ik heb natuurlijk net een veel te duur huis gekocht, waar ik graag in wil blijven wonen zonder dat ik boodschappen moet doen bij de Lidl en nooit meer schoenen kan kopen.

Dat dus. Denk ik nou teveel aan mezelf?

18 Comments

 1. Haha, goeie manier om de welvaart te meten 🙂
  Geen koopkrachtindexen meer, maar vrouwen-schoenenkoop-index en niet-ah-maar-lidl-boodschappendoen-index. 🙂

 2. Nou ik bedoel maar 🙂

  Ik weet het natuurlijk heus wel, het is vreselijk oneerlijk dat ik veel schoenen kan kopen terwijl andere mensen het best zwaar hebben, maar aan de andere kant werk ik hard en betaal ik een godsvermogen aan belasting. En mijn doelgroep valt uiteraard buiten alle subsidies, geen zorgtoeslag, geen huurtoeslag, enz.

  Mijn verhaal is natuurlijk wel enorm kort door de bocht, maar al die linkse partijen, die maken gewoon een rechste trut van me 🙂 Met hun alles-eerlijk-delen-geblaat haha. Het leven is gewoon niet eerlijk!

 3. Mag best klagen hoor, en stemmen wat je wilt. Zolang je maar niet altijd aan jezelf denkt. Schenk ook aan een goed doel. Steun bijvoorbeeld een kindje dat het niet zo goed heeft in deze wereld. Dat brengt je elke maand weer met beide voeten op de grond (en serieus, je spaart er geld mee uit, want je realiseert je dat een nieuw paar schoenen nog wel even een maandje kan wachten!).

 4. Ik moet de dag nog mee maken dat iemand met een bijstands uitkering op de VVD gaat stemmen omdat anders de koopkracht van die zielige jan-(boven-)modaal er op achteruit gaat of erger nog dat de hypotheekrenteaftrek (mooi scrabble woord) op de schop wordt genomen. Ik denk dat ik dus maar in mijn eigen straatje ga stemmen.

 5. Omdat ik echt belachelijk veel geld verdien is mijn keuze heel simpel… gewoon links.. iedereen een gelijk loon want het feit dat ik meer betaald krijg voor het 30 uur meer werken per week dan de gemiddelde Nederlander is natuurlijk belachelijk… toch??

  U snapt dat deze jongen uiteraard gewoon VVD stemt.. de enige partij die tenminste van mijn zuurverdiende geld afblijft!!

 6. Ik vind eigenlijk dat de overheid de arme kindjes moet helpen. We betalen allemaal belasting voor ontwikkelingshulp, zodat het helpen van arme kindjes evenredig is verdeeld. Want waarom ben ik een aso wanneer ik niets doneer, terwijl het volkomen geaccepteerd is dat een bijstandsgezin dat niet doet?

 7. Het gaat niet om wat andere mensen doen en denken, het gaat om jouzelf. Dat is toch de reden waarop je op een partij stemt die van jouw geld afblijft, zodat jijzelf kunt bepalen aan wie je wel of niet iets geeft.

  Jammer dat ik niet kan stemmen. Je moet maar hier komen wonen Nicje, rijke mensen worden hier in de watten gelegd.

 8. Ha! Zie je nou wel 🙂

  Ik heb alleen wel gemerkt dat hoe minder geld ik heb, hoe meer ik weggeef…als ik een slechte maand heb en het is echt soortemet van op aan het einde, dan krijgt iedere zwerver een euro van me…aan het begin van de maand, wanneer ik zat poen heb negeer ik ze. Dat is raar!

 9. Heb geld genoeg zelfs met m’n deeltijd aio-loontje, dus heb niet echt het idee dat ik m’n geld moet gaan beschermen.

  Vindt Rutte een prima kerel, maar zou Verdonk toch liever niet in de kamer willen hebben. Balkenende evenmin.. zweverig gezwets over normen en waarden, practische oplossingen wil ik!

  anyway, als ik zo even doorga is er geen enkele partij over. GÊÊn enkele partij? Toch!, een kleine partij blijft moedig weerstand bieden aan de overweldigers en maakte het leven van de Romeinen in de omringende legerplaatsen bepaald niet gemakkelijk…

  ;P. Nee, het wordt ook geen d66. Ik ga maar eens voor dierenrechten stemmen, in plaats van voor dingen die me toch minder boeien 😉

 10. ?

  Niet meer drinken en reageren hoor! Christen Unie dat kan echt niet. Kerk en Staat dienen gescheiden te zijn (ook mijn grootste bezwaar tegen het CDA)!

Comments are closed.