Stemmen

Braaf ben ik vanavond na de pizza naar het stemlokaal gewandeld om te stemmen onder het motto ‘elke stem tegen de PVV is er eentje’. Eerst kreeg ik nog het standaard geklets over mijn achternaam, want die is oh-zo bijzonder en toen mocht ik een van de hokje in. Om te stemmen op papier! Nou, nou, poe, poe, waar is de moderne tijd gebleven? Voor zover ik me kan herinneren heb ik altijd via de stemcomputer mijn stem uitgebracht. Al dat analoge gedoe was best een uitdaging. En als het rode potlood niet an een ketting had vastgezeten, had ik het mee naar huis genomen.

(Oh, en nog even een schattige anekdote; we kwamen onderweg wat mensen tegen die al klaar waren, waarvan de vader tegen zijn dochter – die zo te zien voor het eerst mocht stemmen – zei: “Netjes ingekleurd?” “Ja, ja” “Toch wel 1 vakje he?” “Paaahaaaa!”.)

4 Comments

  1. Haha, ik had dezelfde ervaring met dat papier. “Bedankt, maarreh, hoe werkt dit?”. Vond het wel leuk om zo’n ding in de stembus te gooien, dan kun je twee seconden wachten met loslaten, terwijl je je inbeeldt dat je een groots politicus bent en er een horde persfotografen dit moment wil vastleggen.

  2. @Azijn dat gevoel had ik ook. Alleen waren we de enigen samen met de drie mensen van het stembureau. Bummer.

Comments are closed.