Roadtrip naar Wroclaw

Afgelopen donderdag vertrokken we dan eindelijk op roadtrip naar Wroclaw (wrof-wrof) in Polen en we hebben er een toptijd gehad! Eerst heel hard door Duitsland gescheurd en daarna nog drie uur gesukkeld op de niet bestaande snelweg in Polen zodat we rond een uurtje of 10 in de hete zon (35 graden) op het centrale plein van de stad stonden!

Het plan was om een lekker stukje door de stad te wandelen, alleen was onze gids niet zo van het slenteren, dus we renden van de ene bezienswaardigheid naar de andere om uiteindelijk uitgeput op de Reynek (plein) bij te komen met heel veel koud bier! ’s Avond voor weinig uitgebreid happen (al duurde het wat lang…go!) en nog maar wat biertjes en charlotka’s (lokaal drankje – lokaal as in Wroclaw, in de rest van Polen is het een taartje, dus niet iedereen begreep het) drinken terwijl de temperatuur nog steeds een aangename 25 graden was.

Heerlijk geslapen en uitgebreid ontbeten in ons 4 sterren hotel (je bent een Nederlander dus je blijft heen en weer lopen omdat je alles wilt proberen) zodat we klaar waren voor stevig shoppen. Qua financieel geld is Polen gewoon uitermate aantrekkelijk om helemaal los te gaan, dus hebben we de leukste winkel die we tegenkwamen helemaal leeggekocht. En om een luxe dagje in stijl af te sluiten zijn we gezellig gaan ‘dineren’ bij het duurste restaurant in Wroclaw (35 euro de man, een rib uit je lijf) compleet met ober Don Juan die je van achteren besloop om je wijn bij te vullen. Super! Ook het Poolse nachtleven is dolle pret. De vrouwen hebben veel te weinig aan en alle mannen zien eruit of ze net uit de sportschool komen dus daar moet je bij uit de buurt blijven. Geeft niet, want de cocktails zijn net zo duur als een biertje in Nederland en de muziek was prima.

Voor je het weet is het zondag en moesten we na de kadootjes voor de jarige alles weer in de auto gooien om naar huis te rijden. Dat ging allemaal wat langzamer dan op de heenweg (druk, file, werkzaamheden) zodat we behoorlijk gaar en laat weer in Utrecht terug waren. Geeft allemaal niks, want ik zeg: roadtrip rockt en Wroclaw is een absolute aanrader om je even voor weinig in onwijze luxe te kunnen wentelen. Ga niet te lang, want je went er heel snel aan!

Volgend weekend maar weer gewoon biertjes in de Vingerhoed?

6 Comments

  1. Maand of vier hoorde ik? Je mag ook daar blijven hoor, ik kom wel weer op bezoek 😉

  2. Echt balen dat jullie hier niet meer zijn: Vanaf maandag was het wederom eten in de gaarkeuken en het mooie weer hebben jullie zeker stiekem in de achterbak geladen, want de zon heeft zich niet meer laten zien sinds jullie weg zijn. Bovendien moet ik nu gewoon weer naar de les. Alhoewel, gisteren ben ik \’s middags naar de Zoo geweest en eergisteren heb ik ook een roadtrip gedaan. De bestemming was alleen niet zo vrolijk: auschwitz…

    Zaterdag uitbieren in de Vingerhoed lijkt mij een zeer goed plan! Terug bij af, zeg maar…

Comments are closed.