Muggen

Het beste artikel op NU.nl sinds tijden is ook meteen een lekker confronterende. Het gaat over muggen en waarom ze mij altijd moeten hebben. Van dit stukje was ik bijvoorbeeld volledig overtuigd:

“De bekendste fabel is nog wel dat muggen op licht afkomen”, zegt de insectenkenner. “Mensen stommelen ’s avonds voor het slapen gaan in het donker rond in hun slaapkamer, terwijl muggen op de geur van de mens afkomen, niet op licht.” Het is een hardnekkig muggensprookje, stelt Takken. “We kunnen honderd keer vertellen dat het niet klopt, maar mensen blijven erin geloven.”

Oh.

Daar ben ik mooi klaar mee! Want ik ben er namelijk zo eentje. Eentje met veel muggenbulten EN blauwe plekken van het stoten tijdens het stommelen. Doen we dus niet meer. Maar aangezien vriendje nooit gestoken wordt en ik wel, vond ik het volgende stukje op de een of andere manier toch wel ego-strelend. Ik ben lekker!

De muggen komen af op onze lichaamsgeur. “Elke mens heeft een ander luchtje. Als je alleen bent, zal een mug je altijd steken als ze op zoek is naar bloed. Ben je met z’n tweeën, dan heeft de mug iets te kiezen en neemt ze de lekkerste. Het is een soort kiezen tussen verschillende soorten chocola.”

5 Comments

  1. Marmite bevat veel vitamine B(12 volgens mij) en dat lusten muggen niet…leer mij mijn vitamines kennen!

    PS Hij onthoudt waarmee je de vorige keer reageerde hahaha!

Comments are closed.