In de keuken met Nic (3): Grieks

Aangezien ik toch wat tijd om handen heb, kon ik mooi een van die kookboeken die al jaren in de kast liggen openslaan en er iets uit maken. Het werd “De keuken van Griekenland” en ik ben helemaal losgegaan. Lamsspiesjes, Griekse sinaasappelsalade en zelf geknutselde tzatziki. Voor de lamsspiesjes ben ik zelfs naar een slager gegaan, want in de supermarkt hadden ze geen lam. Vreemd eigenlijk dat ik dat niet vaker doe – de kleine middenstand sponsoren – om de afstand hoef ik het niet te laten, supermarkt, slager, kaasboer, bakker en groentenboer zitten praktisch naast elkaar. Maar het is zo mijn moeder zo’n gedoe!

Lekker hoor dat Grieks, één grote knoflook galore! Vooral de tzatziki…als je niet uitkijkt is hij veel te knoflokerig. Je maakt het door een komkommer te rapsen (eerst even de zaadjes verwijderen, dat scheelt geklieder later) en die vervolgens in een theedoek fijn te draaien zodat zoveel mogelijk vocht eruit geperst wordt. Gooi de komkommer in een kommetje, berg Griekse yogurt erbij, teentje knoflook (een flinke), beetje zout en peper, beetje fijngesneden munt en dan een paar uurtjes in de koelkast laten staan… superlekker met vers afgebakken brood!

4 Comments

  1. klinkt erg lekker. kun je ook voor mij komen koken. ze hebben hier wel lam in de supermarkt… erg veel zelfs.
    ik ben net een cake aan het bakken: worteltjestaart!! nee echt, heel lekker.

    over eten gesproken: we hebben weer bananen. na bijna een jaar na de cycloon die alle plantages had verwoest zijn ze er weer! We eten ons weer scheel (of… geel).

    kusje van mati

  2. Heb wel de hele nacht in mijn eigen knoflooklucht doorgebracht. Best smerig…maar gezond!

    Dat bananenverhaal! Daar heeft mama het laatste over gehad 🙂 Rare Australiers!

Comments are closed.