Hoe het verder gaat

Voor ik het vergeet, ik was gisteren ook even in het ziekenhuis om wat uitslagen te krijgen en meteen even kennis te maken met mijn nieuwe dokster T. De kennismaking was vooralsnog van korte duur, want bij de volgende afspraak ligt ze zelf in het ziekenhuis en mag ik langs bij bij vervanger dok(s)ter W.

Hoe het ging? Het is bijna niet te geloven, maar ik lijk zowaar een normaal mens, bloedtechnisch gezien. Volgens mij waren ze allemaal wel tevreden over het resultaat en nu is het een kwestie van doorzetten met nieuwe medicatie. Vanaf vrijdag ga ik de presnison per maand afbouwen en start ik met Azathioprine (Imuran). Dolle pret. Van de eerste krijg je honger, van de tweede een verminderde eetlust. Te gek! Dan vallen die (vocht)kilo’s er zo weer vanaf toch?

Wat ik net wel lees (en wat ik eigenlijk ook wel wist), alcohol blijft een no-go-area. Niet dat ik ‘vroeger’ elk weekend lam was, maar ik zou zo graag gewoon weer eens zonder na te denken een beetje willen pilsen. Zonder rekening te hoeven houden met eventuele leverbeschadigingen en of andere enge bijwerkingen. Nou ja. Een paar af en toen mag vast wel, er staat tenslotte ‘niet aan te raden’ in de bijsluiter en dat is in mijn boekje heel iets anders dan ‘afraden’. Toevallig.

PS Laat mijn moeder het maar niet horen. Oeps. Te laat 🙂

6 Comments

 1. Was het maar dolle pret dat het een het ander opheft! Ik slik nu vanaf februari Imuran, eerst 100mg en nu 125mg (op eigen verzoek) en natuurlijk ook prednison: eerst 40mg, nu 15mg (en vanaf volgende week hopelijk 10mg)

  Ik heb verder nergens last van met de pred en imuran behalve de standaard bijwerkingen!

 2. Sorry moeders 🙂

  En ik heb er alles voor over om van die prednison af te komen, de bijwerkingen daarvan zijn verschrikkelijk. Die bolle toet he, ik herken mezelf gewoon niet meer soms. Imuran heb ik trouwens al eerder geprobeerd, dat ging toe niet zo lekker qua witte bloedcellen, dus dit keer hoop ik dat het wel beter gaat, want ik moet en zal van de pred af. Wat een rotspul!

  Bij 10 mg ga je het trouwens echt merken, kan ik me herinneren van de vorige keer dat ik daarop zat!

 3. een normaal mens…. dat kan niet… Welke dokter jou als ‘normaal’ heeft bestempeld is niet helemaal goed wijs. Gekke griebel.

 4. Hela Nicoline! Ik beland net al zoekend naar ‘snel jurkje maken’ op jouw Coolbook. Cool it is! Zo even snel rondkijkend hier. Ik kom zeker terug. Ik hoop dat je uit je sipmodus bent en gauw weer fijne plaatjes kunt schieten, ze zijn leuk!
  Nu achter de naaimachine… ik ga wel wat flansen.Benieuwd wat het wordt. Dag!

Comments are closed.