Hen of hun?

Ik erger me altijd suf (een overblijfsel uit mijn jaartje Letteren) aan mensen die het altijd maar over ‘hun’ hebben. Hun dit, hun dat enzovoorts. Nou heb ik het eindelijk eens opgezocht, maar ik vind de regels zo ingewikkeld dat ik er nooit meer over zal zeuren. Het is namelijk “We hebben het hun verteld.” maar zodra er een voorzetsel bij komt wordt het “We hebben het aan hen verteld.” Geen normaal mens die dit allemaal kan onthouden!

Waarom ik dit schrijf? Ik probeer mijn enorme drang om me online helemaal gek te shoppen te onderdrukken door de meest duffe sites te bezoeken die ik kon bedenken 🙂

4 Comments

  1. Hun willen dat! O wacht, daar mag ik nog wat van zeggen, want dan is het gewoon \’Zij\’ :-).

  2. Ga maar mee een avondje uiteten met mijn Letteren vriendinnetjes…aan het einde van de avond praat je keurig ABN :-).

Comments are closed.