Een golf van solidariteit

Ik vind het echt geweldig dat er gisteren zoveel geld is opgehaald met de radio en televisie actie. Ik heb er alleen niets van gezien, want ik krijg jeuk van dat soort shows. Het merendeel van de show zal wel goed zijn geweest, alleen na het zien van wat stukjes van optredens die ik vanmorgen op het nieuws ben ik blij dat ik niet heb gekeken. Verschrikkelijk. Maar goed, ongeveer 4,5 miljoen Nederlanders zijn het niet met me eens en dat is prima. Ieder zijn ding.

Waarom dan dit stukje? Omdat, terwijl ik dus gezellig naar Good Will Hunting zat te kijken op Net 5 er in ieder reclame blok een bekende Nederlander voorbij kwam die mij ging vertellen dat ik naar het verkeerde net zat te kijken en dat ik maar gauw de afstandsbediening – die ik volgens Jan Marijnissen toch al in mijn hand had – moest gebruiken om over te schakelen naar Nederland 2, SBS6 of RTL 4.

Pardon?

Ik bepaal toch zeker zelf wel waar ik naar kijk?! En dat betekent echt niet dat ik totaal ongevoelig ben voor alles wat er in Azie gebeurd is. Ik werd er helemaal pissig van. Zoals mijn beste vriendinnetje (die ook uit pure noodzaak Good Will Hunting heeft gekeken) zei:

“Ik hoef toch niet dat gezever van Marco Borsato met zijn te strakke spijkerbroek en die Fransje Bauer die enthousiast aflaten aan het kopen is (heb je even voor mij? want daar draait het uiteindelijk allemaal om…), aan te zien om het toch heel erg te vinden wat er is gebeurd?”

Anyway, ik vind het nog steeds fantastisch dat er echt zoveel geld is opgehaald!! Alleen de persoon die de zap-nu reclameblokjes verzonnen heeft en de bekende Nederlanders die er aan meededen mogen zich van mij heel hard gaan schamen. Jezelf profileren door naar anderen te wijzen. Heel makkelijk. Niet meer doen.

6 Comments

  1. Precies, je hoort mensen bijna denken: een ramp, goh ..leuk weer een show

    Ergens voelt het een beetje vreemd.

  2. En zo wordt iedereen over iemand anders zijn rug weer iets bekender / rijker… werkt nou eenmaal zo.. de ene zijn dood.. de ander zijn….

  3. Neej, weet je wat erg is? Al die andere -ook zeer goeie en nuttige en onmisbare- doelen die nu echt gewoon letterlijk en bot worden overgeslagen, genegeerd, weggeschopt en uitgelachen… uuuh.. neej ook die zijn nodig! Begrijp me niet verkeer hoor: dat wat in azie en omstreken is gebeurd is echt heel erg verschrikkelijk! Ik kan er niet rustig naar kijken, maar als ik dan zie dat er acties worden gecanceled welke waren toegezegd omdat ze \’opeens\’ toch voor Azie kiezen dan denk ik: noop, no can do that…

  4. Acties ineens voor iets anders doen, dat kan echt niet! Wat ben je dan voor een $)(#)%( organisatie!

Comments are closed.