Drie dingen die me deze winter door helpen: soep, the Mentalist en paracetamol

Gisteren hadden we niet bijzonder veel zin om te koken en dus aten we brood. Dat wil zeggen, vriendjelief maakte taartjes (boterhammen met hagelslag, honing etc.) en ik maakte soep voor mezelf, want dat eet hij niet, soep is namelijk  “voor als je ziek bent.” Maar gisteren voegde hij er wel aan toe dat als hij soep zou eten, hij die van mij wel zou lusten, want het zag er goed uit! Men neme een pak tomatensoep van Honig, even aan de kook brengen en dan een half bakje champignons, een blikje mais en een zakje (fijne) soepgroenten erbij. Tien minten pruttelen en je hebt superlekkere, superhete soep. Is het koud? Maak dat!

Daarna vond ik er op de bank niks aan, veel te koud en dus ben ik vroeg mijn bed ingedoken. Met laptop, want dan kon ik mooi nog een aflevering kijken van the Mentalist. Op SBS6 zeiden ze nog “heel Nederland raakt in de ban van the Mentalist” en dat geloofde ik natuurlijk niet, maar ik moet zeggen, het is echt superleuk. Als je nog wat te downloaden zoekt, deze serie is echt een aanrader.

Jammer alleen van die paracetamol. Ik heb een soort onverklaarbare pijn in mijn schouder en het lijkt steeds erger te worden. Zonder paracetamol kom ik de dag echt niet door. Het steekt en het brandt, wat zou het kunnen zijn?

3 Comments

  1. Een bijwerking van de prednison? Een overbelaste muisarm?
    Ik zou er met de pred niet te lang mee door lopen aangezien onze roze pilletjes ontstekingen en pijn enzo al afremt en dus als het zeer gaat doen is er echt wel iets… Meestal dan…

    (ik had overigens vandaag erwtensoep – gewoon uit blik zonder extra’s- met geïmproviseerde pizza’tjes van pitabroodjes met roomkaas en chorizo uit de oven: ook naice :))

  2. Een ontsteking kan het bijna niet zijn met al die pillen, dus ik ben lichtelijk ongerust. Binnenkort weer een afspraak, dus dan kan ik het mooi voorleggen.

    Soep rocks! En jouw pizzaatjes klinken heerlijk!

Comments are closed.