De Jurk deel II

Afgelopen zondag was Moeders hier weer om verder te knutselen aan de Jurk. Wat hadden niet zoveel tijd, dus na het rijgen en knippen van de rok en het achterpand (het rugstuk) werd ik met een boel instructies alleen gelaten voor de rest. De voorpanden gingen prima en toen hoefde ik alleen nog maar de mouwtjes. Omrijgen en dubbelklappen voor de andere kant stond erop wat ik braaf deed. En toen gingen mijn hersenen werken.

Het patroon van het ene mouwtje was niet gelijk aan het andere mouwtje. Dat zou betekenen dat het linkermouwtje er anders uit zou zien dan het rechtermouwtje. Kan niet. Ik denken, denken, denken. Nog eens kijken. Stond er ook nog achtermouw op het patroon. En voormouw. Dubbelklappen had dus geen zin, ik moest elk mouwtje twee keer uitknippen. Dacht ik. Besloot ik. Maar toch.

Bellen.

Ik uitleggen, mouwtje, kan niet, snap ik niet, moet dat wel zo? Is Moeders h e l e m a a l trots dat ik zelf uitgevogeld had hoe het zat 🙂 Wel een beetje laat alleen, want ik had niet-linkermouwtje uiteraard al geknipt.

(Stiekem denk ik overigens dat het een test was om me scherp te houden, maar Moeders ontkent in alle toonaarden. Uhuh. Jaja!)

Volgende week vrolijk verder!

4 Comments

Comments are closed.