De Figurant

Op zondagen doe ik meestal bar weinig, maar dit weekend hadden we iets heel speciaals gepland. Voor de eerste keer in mijn leven (en waarschijnlijk ook de laatste keer) was ik Figurant. Via Buutvrij kregen we vorige week woensdag het bericht dat ‘ze’ vrijwilligers zochten om te figureren in de videoclip van het liedje Back Together van Hardsoul – beter bekend als DJ Roog, zijn broertje Greg met vocals van Ron Carroll. Dus ik schreef me in, kreeg de locatie door en zondagavond stonden we er dan, midden op een bouwterrein aan de A1 bij Amersfoort.

Het idee achter de clip was om de vercommercialisering van de muziek uit te beelden en hoe Roog en Greg daar dwars tegenin gaan. Ron Carroll (blijkbaar heel beroemd) stond boven op een enorme berg zand ‘de top in de muziek’ te symboliseren, terwijl de figuranten al rollend en dansend naar beneden gingen als zijnde de commerciëlen. Roog en Greg klommen juist omhoog tegenin alle stroming in om bovenaan te gaan zwaaien met de Hardsoul vlag.

Wat de hele boodschap erachter ook is, ik heb me erg vermaakt. Figureren is toch vooral heel veel wachten, maar toen het uiteindelijk dan zover was ging het allemaal erg snel. Met zijn allen de berg op, gezellig naar beneden, beetje dansen, schreeuwen en joelen en dan ‘we doen het nog een keertje, jongens!!’. Ook leuk: de file van kijkers op de snelweg, de berg weer op, de berg weer af, voor de honderdste keer je schoenen leeggooien, dom lachen naar de camera, warme drankjes drinken bij de vrachtwagen van de catering, de berg op, de berg af, klappen voor jezelf, klappen voor de cameramensen, regisseur en de artiesten, en nog meer klappen voor jezelf, speeches over hoe fijn iedereen het wel niet vindt dat je er bent, de berg weer op, de berg weer af en uiteindelijk moe maar voldaan weer naar huis.

Een raar feestje! Wel twintig keer hetzelfde nummer gehoord :-)!

One Comment

Comments are closed.