Bridget Jones: The Edge of Reason

Supergrappige film! Als een van de weinige vrouwen in de bioscoop was ik in het gezelschap van een man, maar dat mocht de pret niet drukken. De man lachte zowat harder dan ik!

Bridget (Renee Zellweger) is gewoon een ontzettende domme doos, die overal teveel achter zoekt. Nou is dat wel herkenbaar, dat doe ik namelijk ook altijd, het enige verschil is dat Bridget elke keer actie gaat ondernemen. Dat levert een hoop hele gezelligde, genante situaties op. Verder is ze nogal flapuiterig (niet handig op een advocatenballenfeestje van je aardappel-in-keel vriendje (*zwijmel* Colin Firth)) en een beetje een kluns. Waarom die mannen om haar vechten is me een raadsel, maar het leverde wel de grappigste scene uit de hele film op!

Alle ingredienten voor een goeie kerstfilm zijn aanwezig: romantiek, ontroering, zielige momenten, verwarring en toch-weer-goedkomen en heel veel humor. Doe maar gaan zien, gewoon met je vriendje, dat kan best!

Meer recensies lezen? Check Jamayo!

7 Comments

 1. Ik wil niet vervelend doen, maar ik vond hem een beetje tegenvallen (zegt het meisje dat net heerlijk bij Notting Hill heeft zitten zwijmelen!). Maar als je de eerste niet gezien hebt is ie wel leuk. En ehh, persoonlijk zou ik toch voor Hugh Grant gaan…

 2. Hij was wel heel erg voorspelbaar, dat wel 🙂 (En iedereen gaat voor Hugh Grant, maar Colin Firth is gewoon helemaal het mannetje! Ik heb een zwak voor de good guys denk ik!)

 3. Ahum, met nog 2 meiden enkele weken terug dit filmpie gezien. Maar ook was meer onder de indruk van de eerste dan van deze.. (brrr hoe zou dat gaan met oceans eleven straks???)

  Kwa mannen.. tja, ook daarbij kan ik nou niet echt zeggen dat deze heren mij kunnen laten zwijmelen.. ik ga toch nog steeds meer voor de andy-keanu-achtige tiepes :-))

 4. Ik vind Brad Pitt and George Clooney toch nog wel net even een ander slag mannen dan Grant & Firth, dus ik denk dat dat wel goed komt met Ocean\’s Twelve!

 5. Ik vond hem ook wel leuk maar niet echt helemaal super, soms een beetje over-the-top….bijvoorbeeld: als ze Colin belt maar hij ook op dat moment bij haar aanbelt en ze het antwoordapparaat blijft inspreken….oh toen zette ik toch wel even mijn nagels in de bioscoopstoel…..aarg

  Ik vond deel 1 toch leuker maar het is en blijft een fijne film 😉 Je gaat in ieder geval lachend de bios uit… Ik vond vooral de muziek erg prettig!! Ik wil de soundtrack zeker hebben dus die moet ik nog even opsnorren. Ik word trouwens ook niet echt warm of koud van de mannen in deze film…Doe mij maar Richard Gere of George Clooney inderdaad!

  PS: mijn vriendje vond de film trouwens geweldig HAHA (hij was 1 van de 9 mannen in de volle zaal……..ah gossie) en wij zaten dan ook gezellig te zwijmelen haha…

 6. Deel I vond ik ook geweldig, maar die \’kende\’ ik al, want ik had het boek gelezen. Daarom was deel II meer een verrassing omdat ik niet wist wat er ging gebeuren :-).

  En Firth en consorten halen het natuurlijk helemaal niet bij Clooney, Pitt en Matt Damon (die zullen jullie wel weer helemaal niks vinden haha, ik val gewoon op de softies!). Ik kan niet wachten op Oceans 12!!

Comments are closed.