Blijdorp

Gisteren was ik in Dierentuin Blijdorp! Heel lang geleden – 30 jaar om precies te zijn – waren mijn papa en mama daar ook, keurig netjes in pak en witte jurk om wat foto’s te laten maken als herinnering aan hun huwelijk dat net gesloten was. Toen kon ik er helaas niet bij zijn (ik bestond immers nog niet) dus had ik bedacht om als cadeautje terug te gaan om de foto’s opnieuw te maken. Zelfde beestjes, zelfde poses, alleen ietsjes ouder geworden.

Het viel niet mee! Zo braaf en schattig ze er op de oude foto’s uit zien, zo eigenwijs zijn ze nu! Papa ging er de hele tijd vandoor om zelf plaatjes te schieten van beestjes en luisteren naar de aanwijzingen van de fotograaf bleek ook een hele opgave. Maar het is helemaal goedgekomen, nog even een mooi boek bij elkaar plakken en ze kunnen er weer 30 jaar tegenaan.

Uiteraard kon ik het zelf ook niet laten af en toe een beestje op de foto te zetten, al zaten die ook niet stil. Het was nogal koud, dus dat was bibberen voor de apies! Mijn papa is overigens niet onhandig met een camera, ik kan nog veel leren van die man (of een betere camera kopen). De foto’s bij dit postje zijn dan ook een gezamellijke vader-dochter productie!

Blijdorp is een hele mooie dierentuin vooral als je vogels en vissen leuk vindt. Het aquarium is echt fantastisch, ook al vind je vis misschien niet een hele spannende diersoort, daar absoluut wel. Na de tunnel waarbij de haaien over je hoofd zwemmen dacht ik dat we al klaar waren, maar dat was pas het begin! Je zou er makkelijk een middagje kunnen ronddwalen, ook in de winter een leuk dagje uit, want het is binnen en lekker warm. Ben benieuwd hoe het er over 30 jaar uitziet!

2 Comments

Comments are closed.