Het was Pasen en ik had iets teveel tijd omhanden. Dus wat doe je dan? Taart bakken! Maar niet zonder camera. Vandaar het eerste ‘In de keuken met Nic’ stappenplan.
Stap 1. Eerst alle ingredienten bij elkaar zoeken. Foto maken. Dan vriendje naar zolder sturen om de keukenweegschaal te zoeken in een van de dozen. Mixer in elkaar zetten en deeg maken. Als dat niet blijkt te gaan zoals op pakje staat verder gaan met handen. Handen wassen en foto maken.
Stap 2. Ronde plak maken van deeg met de deegroller. Foto maken. Voorzichtig van het aanrecht losmaken (beetje bloem strooien was niet onverstandig geweest maar met een flinke spatel kom je een eind). Vorm bekleden met het deeg. Foto maken.
Stap 3. Appels schillen en in stukjes snijden. Ondertussen foto maken (camera plakt toch al). Appel mixen met rozijnen en beetje abrikozenjam (met zo min mogelijk stukjes). In de taartvorm gooien en aanstampen. Foto maken.
Stap 4. Dunne reepjes snijden van overgebleven deeg. Op de taart leggen, willekeurig de ene en de andere kant op, dan heb je de minste kans op scheuren. Ei eroverheen smeren. Foto maken. In oven doen en wachten. Ruikt fijn, duurt lang. Foto maken van oven.
Klaar! Foto maken! Opeten!
Ik kom eraan ! 😉
Eej… en ik dan!! Ben dol op appeltaart 🙁
Het was een heerlijk stukje taart! Het koude stuk dus! 😉
tssssssssssss….
Lauw was veel beterderder!
Boem lauw!
Maarre, wat zal ik nu es gaan koken-met-camera dan?
Heerlijke geur komt er van appeltaart!! Met een lepel slagroom. Helemaal top.
Boterkoek!
Boterkoek!
Boterkoek!
Boterkoek!
Boterkoek! Goed plan 🙂