Aan het water

Ondanks de wind was het er goed te doen. Ik moet daarom dringend nieuwe boeken. Iemand tips? Ik ben net begonnen in ‘De co-assistent’ van Anne Hermans. En zoals ik al vermoedde door het tekstje op de achterkant: een groot feest der herkenning. Bij mijn volgende opname leg ik hem demonstratief om mijn nachtkastje, zodat het voor iedereen duidelijk is: aan mijn lijf geen polonaise! Hoe lief ik ze ook vind, co-assistenten oefenen prikken maar op iemand anders. En mijn hele amnese anamnese wordt ook niet meer afgenomen, ze lezen maar gewoon mijn dossier. Zo. Het is in ieder geval een erg vermakelijk boek!

5 Comments

  1. schatteke! The time traveler’s wife!! dat is de BOMB!! Maar volgens mij heb ik die al een keer aangeraden aan je. Enneh, Joe speedboot, ook leuk! En ik ben nu bezig in IT. 1000 eng, maar fijn om aan het water te lezen, want niet moeilijk. En is dik, dus duurt lang!
    kussen
    PS: even zeiken hoor: het is anamnese!! en niet amnese. 😉

  2. Hey stoere Nic! Er is wel een boel polonaise aan je lijf voor iemand die daar niet van houdt, he…? Nou ja, daarom nog maar even wat leesvoer tips: 1) Jonathan Safran Four (Everything is Illuminated en Extremely Loud & Incredibly Close) – beetje doorbijten in het begin maar uiteindelijk lachen en huilen tegelijk; 2) John Boyne, The Boy in the Striped Pyjamas – niets over lezen, niet de achterkant, binnenflap of ergens waar ze dingen verklappen stiekem bekijken, en dan in 1x uitlezen; 3) Pedro Juan Gutierrez, Dirty Havana Trilogy – is slechts 1 boek (beetje kinderachtig voor een boek dat Trilogy heet) maar prachtig rauw verhaal over Cuba; 4) Dito Montiel, A Guide to Recognizing Your Saints – klinkt als een self-help boek maar is het niet: aangrijpende memoir (nu ook verfilmd) over een man die heel even fame mag proeven, maar voornamelijk de dark side van de wereld ziet; en 5) Renate Dorrestein, Het geheim van de Schrijver – het blijft wish-ful thinking dat je schrijven uit een boekje kan leren, maar ik blijven hopen… Uiteraard heb ik ze allemaal in de kast staan, dus als ze niet te krijgen zijn moeten jullie snel maar weer eens naar Londen komen!

Comments are closed.